Kosárlabda

Továbbjutást ér a győzelem

Október huszonötödikén volt az első magyar rangadó a FIBA EuropeCup H-csoportjában. Szombathelyen a Falco nyert 84-74-re.

 

Azon a meccsen Vojvoda Dávid 26 pontot szerzett, de a túloldalon egy korábbi Olaj-játékos, Milos Boriszov dupla-duplát ért el: tizenkilenc pontja mellé összeszedett tizenegy lepattanót is.

 

VOJVODA DÁVID, SZOLNOKI OLAJ KK: Harmincöt- harminchat percig abszolút mi álltunk győzelemre, ugye volt egy kétperces kihagyásunk, amit a Falco kegyetlenül megbüntetett, úgyhogy tényleg kielemezzük, hogy ott hol hibáztunk. Illetve az sem elhanyagolható dolog, hogy a Falco azért a magyar bajnokságban rendre, az elmúlt pár mérkőzésen 20- 30 ponttal veri az ellenfeleket, úgyhogy ők is kezdenek összeállni. Nyilván azért az elején nekik is volt egy kis problémájuk. Azért nagyon sok új játékos érkezett a csapathoz, nyilván nem tudtak annyit edzeni, hogy megfelelően összeálljanak. Itt az elmúlt pár mérkőzésen azért látszik, hogy ők is egyre jobb formába kerülnek.

 

A Falco komoly esélyt szalasztott el, ráadásul kétszer is a Nyizynij Novgorod ellen. Hiszen Oroszországban is volt esélye a győzelemre, de hosszabbításban kikapott. Múlt héten pedig hazai pályán szúrta el az utolsó négy percet.  Azzal pedig, hogy kétszer is kikapott az orosz csapattól, lépéshátrányba került az Olajjal szemben. A szombathelyieknek csak akkor marad esélyük a továbbjutásra, ha nyernek a Tiszaligetben. Viszont az Olaj már az utolsó forduló eredményétől függetlenül ott lehet a második csoportkörben, ha győz.

 

VOJVODA DÁVID: Nyilván egyszerű a képlet, holnap tovább szeretnénk jutni. Egy elég kemény mérkőzésre van kilátás, mindkét csapat azért jó formában van. Hál’ Isten mi is az elmúlt időszakban jól játszunk, nyilván azért vannak meccs közben hullámvölgyek, meg nem úgy játszik a csapat, ahogy elkezdtük a bajnokságot. Nyilván ebben a szerda- szombat ritmusban azért ez teljesen normális, hogy igaz, hogy nyerjük a meccseket, de a játékban azért még van hova fejlődnünk. Illetve a Falco az az elmúlt pár mérkőzésen nagyon jól játszik. Nem is tudom, hányas győzelmi szériában vannak. Tényleg mindig van két- három olyan játékosuk, aki nagyon jó teljesítményt nyújt. Nyilván itt gondolok a Darrin Govensre, a Perl Zolikára, akik tényleg most már hetek óta nagyszerű formában kosárlabdáznak. Úgyhogy tényleg felkészülünk csapatszinten is a Falcoból és egyénileg is. És tényleg megpróbálunk holnap győzni. Biztos, hogy a közönség mellettünk fog állni, tehát ebben abszolút biztos vagyok, hogy telt házas mérkőzés lesz, nagyszerű hangulat és tényleg a pályán szeretnénk bizonyítani, hogy mi a Falconál jobb csapat vagyunk. És a második körbe be szeretnénk jutni.

 

A Szolnoki Olaj KK- Falco FIBA EuropeCup- mérkőzést 18 órától az Olaj TV élőben közvetíti.

Oszd meg másokkal is, ha tetszik! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.