Cégünkről

2018. január 16.: Közös segítség

2017. november 14.: Az Olaj TV bemutatkozása

Olaj TV – egy régi álom megvalósul

 

Debreczeni László nézi a jövőheti beosztást Csekő Adrienn gyártásvezetővel

Lassan három évtizede már annak, hogy egy fiatal, rendkívül tehetséges operatőr, Debreczeni László végigkísérte a megye kétségkívül legnépszerűbb csapatát, a Szolnoki Olaj KK-t minden mérkőzésére. Az 1991-ben aztán első bajnokságát megnyerő csapat egy évéből film készült, ami hatalmas siker lett, a mai napig cserélgetik az emberek a rongyosra nézett videókazettákat. Nos, a régmúlt hamarosan visszaköszön, ugyanis megkezdte próbaadásait az országszerte egyedülálló klubtelevízió, az Olaj TV.

Debreczeni László, vagy ahogyan a szakmában és a városban őt mindenki ismeri, Bubu, az egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkező tévés Szolnokon. Dolgozott operatőrként a nagy tévéknek, három évtizeden keresztül volt a kapocs az országos csatornák felé Szolnokról. Ezt a tapasztalatot aknázzák most ki a Szolnoki MÁV focistái, a Szolnoki Dózsa vízilabdázói, illetve a Szolnoki Olaj kosarasai.

Bubu tévés évtizedeiben már mindent látott, aligha tudnak neki újat mutatni, ám szemmel láthatóan óriási izgalommal vágott bele legújabb kalandjába. Nem is tudná palástolni, hogy mekkora örömmel mondott igent a három kiemelt szolnoki sportklub tulajdonosának, fő támogatójának, dr. Nyerges Zsoltnak, amikor a tévé megalapítására felkérte.

– Hosszú ideje beszéltünk már arról, hogy de jó lenne hangulatában valami hasonlót létrehozni, mint amit a huszonhét évvel ezelőtti filmünk jelentett – mesélte Bubu. – Nyerges Zsoltot aki ismeri, pontosan tudja, hogy amibe belevág, azt komolyan veszi, így amikor beszélgetni hívott, rögtön tudtam, itt valami nagy dolog születik hamarosan. Tulajdonképpen szabadkezet kaptam, ami számomra különösen fontos, hiszen így valóban tudom kamatoztatni azt a rengeteg tapasztalatot és tudást, amit a pályán magamba szívtam.

Az emberben persze sorjáznak azonnal a kérdések: De mi is ez az Olaj TV? Egy konkurencia a helyi tévének? Vagy a sporttelevízióknak? Egyáltalán hol lehet majd nézni?

– Haladjunk csak sorjában – válaszolt mosolyogva Debreczeni Bubu. – Az Olaj TV egy internetes televízió és egy honlap lesz egyben. Mi elsősorban a focisták, a kosarasok és a vízilabdások életéből adunk híreket, azokat gyűjtjük össze egy hírportálon, na meg napi huszonnégy órában adunk szerkesztett műsorokat az Olaj TV-n. Aki akarja, az csak a focisták híreit nézi, meg a www.olajtv.hu oldalon, akik pedig ugyanitt a tévés adást akarják nézni, azt is megtehetik. Tényleg, jut eszembe: éppen tegnap került ki a honlap az internetre, de ez még csak próbaüzem, a tévéadáshoz is még várjuk a technikát, a közvetítőkocsit, egyebeket, szóval türelemmel nézze mindenki az oldalt, még alakul!

Közvetítőkocsit? Bizony, közvetítőkocsit – erősít meg az újdonsült tévéigazgató.

– Az országban párját ritkító technológiával fölszerelt kocsink lesz, mely interneten azonnal továbbítja bárhonnan a kiváló minőségű adást. Mi mindenhol ott leszünk, ahol ezek a csapatok fellépnek, ahol bármi érdekesség történik.

Bizony jól hallottuk, az Olaj TV-nek köszönhetően nem lesz focimeccs, vízilabdameccs, kosármeccs, amit ne nézhetnénk meg élőben, vagy utólag felvételről.

– Lesznek meccseink, amiket élőben adunk, lesznek, amiket felvételről, ezt az érdeklődés alapján döntjük majd el. Meg persze az sem mindegy, hogy melyik összecsapást adja valamelyik országos adó. Idegenből ahonnan nem kapunk felvételt, oda egy kamerával elmegyünk. Mi is profi közvetítésre törekszünk, itthonról a kosármeccseket is több kamerával fogjuk majd adni.

A több kamera azt jelenti konkrétan, hogy a két palánkra fölszerelve lesz két kisebb kamera, kettő a pályák szélén, egy- vagy kettő pedig fönt, a megszokott állásban.

– Összességében hat-nyolc kamerával dolgozunk majd a tévénél, minőségben, látványban is a kor követelményeinek akarunk megfelelni. Persze egy kis türelmet még kérünk, mert a közvetítőkocsink a következő hónap közepén érkezik, aztán kell két hét, hogy összecsiszolódjunk a technológiával, utána viszont csak rajtunk múlik, hogy mennyire lesz sikeres az Olaj TV. A régi meccsek kedvelőinek alighanem nagy örömöt okozunk vele, hogy az Olaj TV első hivatalos adása az 1991-es bajnokcsapat évadját bemutató Út a döntőig című filmmel kezdődik.

 

Gutai István kommunikációs igazgató

 

Beke Dávid műszaki vezető

 

A csapat alapja már áll és dolgozik. Debreczeni László munkáját a Szolnok TV egykori munkatársa, Gutai István segíti, ő fog közvetíteni a meccsekről Pető Dáviddal egyetemben, aki továbbra is a Szolnok TV szerkesztője marad, csak besegít az Olaj TV-nek. Csekő Adrienn a gyártásvezető, Beke Dávid a műszaki vezető, míg Pozsonyi Tibor a honlapért felelős.

– Nagyon fontos, hogy a Szolnok Városi Televízióval kiváló együttműködést sikerült kialakítani, amit ezúton is köszönök Pogány Attiláéknak. Természetesen az általunk felvett meccsek, riportok, előzetesek számukra is teljesen elérhetőek lesznek, segítjük mi is az ő munkájukat.

De milyen is lesz az Olaj TV?

 

– Reményeink szerint fiatalos, lendületes, felettébb informatív – sorolta az ilyenkor elvárt mondatokat Bubu, de aztán gyorsan a részletekre is kitért. – A fő célunk az, hogy egy nézett, legalább napi ötezres látogatottságot elérő műsort tudjunk készíteni. Előzeteseink lesznek, tudósítások, portrék, megannyi érdekesség, amit csak tőlünk tudhatnak meg a szurkolók. A fő célunk az, hogy erősítsük: ez a három klub egy tőről fakad. Lesz dolgunk bőven, hiszen a világ legjobb vízilabdacsapata, az ország egyik legjobb kosárlabdaklubja, valamint az NB II-es focisták bőven szolgáltatnak híranyagot. Szeretnénk úgy kiszolgálni a szolnoki szurkolókat, hogy újra rengetegen kötődjenek ezekhez a nagyszerű csapatokhoz, sokan legyenek ott a lelátókon is.

A nagy tervek komoly stábot is igényelnek. Debreczeni László külön kiemelte: nagyon várják olyan fiatalok jelentkezését, akik szeretnének jó tévéssé, operatőrré válni. Ő minden tudását és tapasztalatát az ifjak rendelkezésére bocsátja.

– Amolyan küldetésféle számomra, hogy az operatőr-utánpótlást is segítsük. Remélem, hogy kialakul az Olaj TV körül egy olyan remek csapat, akik a szakmában is megállják majd bárhol a helyüket.

Oszd meg másokkal is, ha tetszik! 🙂